søndag 3. juli 2011

Snart bursdag...

-og kanskje jeg skulle lage en kake eller to...
Jeg har jo aldrig laget Lavkarbo kaker...eller annen festmat...
-så nå er det kanskje på tide å lete litt etter gode idèer...
 Jeg har blitt tipset om en Oreo kake tidligere, skulle vist vere veldig god...

OREO-kake

Oreo kjeksen
70g Ketolyse bakemix
100g mandler (hakket så mye som mulig)
1 ts bakepulver
1 egg
160g romtemperert smør
60g sukrin
50g kakao (100% cacao)
Stevia (noen dæsjer til det blir søtt nok vanskelig å gi noe eksakt mål her)
Mix alt det tørre. 
Ha i smør og deretter egg imens mikseren går.
Legg klatter på bakepapir og smør de ut med en kniv til de er ca 3mm høye. 
Stek på 190 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist.


Kakebunnen
300g Oreo kjeks
100g smelta smør

Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smeltet smør. 
Trykk det sammen nederst i en springform, ikke for hardt, 
da blir bunnen så hard å skjære når det blir kaldt. 
Sett i kjøleskapet til avkjøling.

Ostemasse
200g kremost
15g sukrinmelis
2 dl kremfløte

Visp fløten til krem. 
Bland melis og ost for seg og vend det forsiktig sammen med kremen.
Smør massen over kakebunnen og legg over ca 50g oreokjeks i biter. 
Sett litt til kjøling.


Sjokolademousse
5 dl fløte
100 g mørk sukkerfri sjokolade
15g kakao (100% cacao)
3 plater gelatin
4 eggeplommer

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. 
Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 spiseskjeer fløte. Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet. 
La den avkjøles på benken etterpå.
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over slik at det ikke kommer damp på den.
Når sjokoladen er romtemperert rører du inn en og en plomme + siktet kakao.
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. 
Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen. 
Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg!
Bland i resten av kjeksen i biter. 
Hell dette over ostemassen i springformen og sett til kjøling. 
En kan evt. ha et lag krem på toppen om en ønsker det og pynte med mer kjeks, 
eller ringlaet sjokolade.

  Næringsinnhold i hele greia:
Kcal: 6691
Protein: 156
Karbo: 42
Fett: 636

Næringsinnhold pr 100g:
Kcal: 391
Protein: 9
Karbo: 2,5
Fett: 37
Nå er jeg ikke spesielt glad i den vanlige Oreo-kaken...
-så jeg er litt usikker på om det blir den jeg forsøker meg på først... 
men om jeg gjør skal jeg selvsagt komme med bilde av den senere :)

Ellers er kanskje denne Jordbærkaken et bra alternativ til en sommer bursdag :) 

Lavkarbo gjort enkelt

  Eller kanskje denne  Snickerskaken som jeg fant på :)
 Et liv på lavkarbo 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Huff, da går år mellom kvart innlegg her

-sist gang var før pandemien… Me hadde vel fått med oss litt på nyhetene.. -om farlig sjukdom i Kina… Da er jo så langt vekke herifra… -så l...