-og kanskje jeg skulle lage en kake eller to...
Jeg har jo aldrig laget Lavkarbo kaker...eller annen festmat...
-så nå er det kanskje på tide å lete litt etter gode idèer...
Jeg har blitt tipset om en Oreo kake tidligere, skulle vist vere veldig god...
OREO-kake
Oreo kjeksen
70g Ketolyse bakemix
100g mandler (hakket så mye som mulig)
1 ts bakepulver
1 egg
160g romtemperert smør
60g sukrin
50g kakao (100% cacao)
Stevia (noen dæsjer til det blir søtt nok vanskelig å gi noe eksakt mål her)
Mix alt det tørre.
70g Ketolyse bakemix
100g mandler (hakket så mye som mulig)
1 ts bakepulver
1 egg
160g romtemperert smør
60g sukrin
50g kakao (100% cacao)
Stevia (noen dæsjer til det blir søtt nok vanskelig å gi noe eksakt mål her)
Mix alt det tørre.
Ha i smør og deretter egg imens mikseren går.
Legg klatter på bakepapir og smør de ut med en kniv til de er ca 3mm høye.
Legg klatter på bakepapir og smør de ut med en kniv til de er ca 3mm høye.
Stek på 190 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Avkjøl på rist.
Kakebunnen
300g Oreo kjeks
100g smelta smør
Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smeltet smør.
300g Oreo kjeks
100g smelta smør
Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smeltet smør.
Trykk det sammen nederst i en springform, ikke for hardt,
da blir bunnen så hard å skjære når det blir kaldt.
Sett i kjøleskapet til avkjøling.
da blir bunnen så hard å skjære når det blir kaldt.
Sett i kjøleskapet til avkjøling.
Ostemasse
200g kremost
15g sukrinmelis
2 dl kremfløte
Visp fløten til krem.
15g sukrinmelis
2 dl kremfløte
Visp fløten til krem.
Bland melis og ost for seg og vend det forsiktig sammen med kremen.
Smør massen over kakebunnen og legg over ca 50g oreokjeks i biter.
Smør massen over kakebunnen og legg over ca 50g oreokjeks i biter.
Sett litt til kjøling.
Sjokolademousse
5 dl fløte
100 g mørk sukkerfri sjokolade
15g kakao (100% cacao)
3 plater gelatin
4 eggeplommer
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
5 dl fløte
100 g mørk sukkerfri sjokolade
15g kakao (100% cacao)
3 plater gelatin
4 eggeplommer
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 spiseskjeer fløte. Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet.
La den avkjøles på benken etterpå.
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over slik at det ikke kommer damp på den.
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over slik at det ikke kommer damp på den.
Når sjokoladen er romtemperert rører du inn en og en plomme + siktet kakao.
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen.
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen.
Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen.
Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg!
Bland i resten av kjeksen i biter.
Bland i resten av kjeksen i biter.
Hell dette over ostemassen i springformen og sett til kjøling.
En kan evt. ha et lag krem på toppen om en ønsker det og pynte med mer kjeks,
eller ringlaet sjokolade.
Næringsinnhold i hele greia:
Næringsinnhold i hele greia:
Kcal: 6691
Protein: 156
Karbo: 42
Fett: 636
Næringsinnhold pr 100g:
Kcal: 391
Protein: 9
Karbo: 2,5
Fett: 37
Protein: 156
Karbo: 42
Fett: 636
Næringsinnhold pr 100g:
Kcal: 391
Protein: 9
Karbo: 2,5
Fett: 37
Nå er jeg ikke spesielt glad i den vanlige Oreo-kaken...
-så jeg er litt usikker på om det blir den jeg forsøker meg på først...
men om jeg gjør skal jeg selvsagt komme med bilde av den senere :)
Ellers er kanskje denne Jordbærkaken et bra alternativ til en sommer bursdag :)
Lavkarbo gjort enkelt
Eller kanskje denne Snickerskaken som jeg fant på :)
Et liv på lavkarbo
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar