-å ha tid til ting...-litt baking og førjulskos...
Og ikke minst TID med Bumpene igjen etter gammelt...
-det har blitt så alt for lite av det...
Jeg har jo vert så forkjølet og elendig... -lenge, -og i flere omganger...
-både helgefri og fridager ellers har gått med til å pleie forkjølelsen...
Da har det liksom ikke vert noe overskudd tilovers til bumpetiden...
-2 ferie dager har gjort skikkelig godt :)
Søndag reiste jeg på en overnatten tur til nye lille Bumpen...
-henne ser jeg jo alt for sjelden uansett...
Jeg rekker liksom ikke å bli en ordentlig del av flokken hennes...
-men det kommer seg heldigvis litt etter litt...
Idag var den store bakedagen...
-først 50 smultringer...-som jo er voksenjobb...
Så inviterte jeg Bumpene på pepperkake bake kos...
-mamma Lille Bump var rene superbakeren....
Besto si liten søte flis bakte ikke så veldig mye....
-spiste opp deigen før den ble kaker...
Etterpå var det helt lov å hoppe i sengen...
-for flinke bake bumper...
Frk.Bumpen hadde ikke lyst til å hoppe...
-hun var jo litt trett...
Jeg rakk en omgang brente mandler og delfia sjokoladekake også...
-før jeg ryddet kjøkkenet etter endt bakedag...
Kul för de små att vara med farmor, mormor på jula baket och jag hade gärna kommit på en em fika med de goda kakorna för sånt gillar ju jag ,
SvarSlettBesto är best :) Kakorna blev jättegoda... -tilochmed jag äter kakor varje dag nu till jul. Tackar för "jul-post" i brevlådan ikväll.
SlettDet var godt du ikkje tor dei små med på smultringkoking, det er berre for vaksne kvinnfolk. Til og med mannfolk er for umodne til å vere med på den seansen. Smultringane dine såg perfekte ut, der dei låg i panna. Mine blir ofte både for lyse og for mørke, men fantastisk gode.
SvarSlett25 år siden sist eg laga smultringar, og eg måtte fuska litt på ei oppskrift. Ville ha med både litt sitroskall og ein skvett Cognac... -for da brukte bestemor og ho laga dei beste smultringane eg har smakt... (-eg lure på om noken kanskje har oppskrifta hennas)
SlettMine ble smeisande gode dei og altso :)
Eg tar imot gode smultringoppskrifter med takk...for eg trur'kje eg treng venta 25 år til neste gong.
Smultringar : 2 egg, 2dl fatin, 2ss smelta smør, 1,5 dl fløyte, 7 a 8 dl kveitemjøl, 4 ts bakepulver, riven skal av ei appelsin. Bland alt det tørre, pisk egg og fløte, ta det i saman med smelta smør og appelsinskal. Arbeid deigen saman, la den stå kaldt. Kjevle ut ca 1/2 cm tjukk leiv. Stikk ut rundingar, ca 6 cm i diameter. (Bruk smultringutstikkar), Holet i midten steikjer eg og, slik at det blir små kuler. Varm smulten til 180 grader, når det boblar friskt rundt ein trepinne, er det varmt nok. Dette blir 25 store smultringar. Kjempegode, lukka til. Dei må frysast, då held dei seg best. Eg lagar deigen ganger 10 og då har eg smultringar heilt til sommarferien.
SvarSlettÅ tusen takk :) -den oppskrifta skal eg prøva neste gong...
Slett